Bilglass

Son Dekk og Bilglass hjelper deg uansett hvilken glasskade du har fått. Vi reparerer steinsprutskader og skifter bilglass uansett merke og modell om det er personbil, varebil, lastebil eller bobil.

Steinsprutreparasjon

Ved å reparere en frontrute sparer man både tid og penger. I tillegg er det bedre for miljøet. På Son Dekk og Bilglass reparerer vi alltid frontruten om det er mulig. En reparasjon påvirker ikke frontruten da den fortsatt vil være like sterk som før skaden.

Skifte frontrute

Om frontruten har sprukket, har flere enn 3 steinsprutskader eller steinsprutskaden er plassert mindre enn 3 cm fra kanten av vinduet, må frontruten byttes.

Ved skifte av frontruter beskytter vi først karosseriet og interiøret, deretter fjerner vi den ødelagte ruten. Deretter bruker vi primer og et spesiallim før vi monterer inn den nye ruten. Limet må tørke i 40 minutter før bilen kan kjøres igjen.

Kalibrering frontrute

Flere og flere nye biler har førerassistansesystemer som gjør kjøringen enklere og tryggere. Frontruten spiller ofte en avgjørende rolle. Det er ofte montert et kamera i frontruten som gir opplysninger til sikkerhetssystemene i bilen. Dersom frontruten blir skiftet, må disse kameraene kalibreres. Ved en steinsprutreparasjon kreves ingen kalibrering.

Son Dekk og Bilglass kan kalibrere kameraer på alle bilmodeller. En kalibrering utføres i forbindelse med skifte av frontruten. Det er 2 forskjellige typer kalibrering avhengig av biltype. Dynamisk kalibrering, hvor kamera blir kalibrert ved at bilen kjøres på veien. Statisk kalibrering, hvor kamera blir kalibrert ved hjelp av laser teknologi og en spesiallaget simulatorvegg (egen for hvert bilmerke). Det kan også være nødvendig at vi testkjører bilen for å sikre at alt fungerer som det skal etter utskifting og kalibrering. Alle våre teknikere har førerkort og har gjennomgått sikkerhetsopplæring.

Hvis en kalibrering må utføres på bilen din, vil du bli informert om dette når du bestiller time.

Skifte siderute

En skadet siderute må i de fleste tilfeller byttes. Ved skifte beskytter vi bilen, både innvendig og utvendig. Videre fjerner vi alt glass. Deretter monterer vi ny siderute.

Om sideruten er limt, brukes først en primer og deretter et spesiallim. Sideruten må tørke i 40 minutter før bilen kan kjøres igjen.

Skifte bakrute

En skadet bakrute må i de fleste tilfeller byttes. Ved skifte beskytter vi bilen, både innvendig og utvendig – deretter fjerner vi alt glass. Videre påføres en primer og et spesiallim, før vi installerer den nye bakruten. Bakruten må tørke i 40 minutter før du kan kjøre videre.

Slitt frontrute – En trafikkfare

Slitasje på bilens frontrute gir redusert sikt etter ca. 8000 mil og påvirker kjøreadferden. En frontrute bør sjekkes jevnlig. Steinsprutskade bør repareres så fort som mulig, slitt frontrute må skiftes.

Vil du vite om din frontrute er trafikkfarlig? Kom innom en av våre avdelinger og vi sjekker frontruten din kostnadsfri

Hvis du ikke har forsikring med glassdekning kan likevel vi hjelpe deg.

Ta kontakt for info/tilbud

Kontakt oss idag!

Priser på egenandel ruteskift